CSRD wetgeving, voor welke bedrijven verplicht vanaf 2024

Vanaf 2024 treedt de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in werking, een significante stap in ga voor duurzaam duurzame geschenken bedrukken logode richting van verbeterde duurzaamheidsrapportages door bedrijven in de Europese Unie. Deze wetgeving breidt de bestaande rapportageverplichtingen uit en is van toepassing op een breder scala aan bedrijven.

De CSRD is van toepassing op bedrijven die aan de volgende criteria voldoen:

  • Een personeelsbestand van meer dan 250 werknemers.
  • Een jaaromzet van meer dan 40 miljoen euro.
  • Meer dan 20 miljoen euro op de balans.

Deze criteria betekenen dat een aanzienlijk aantal middelgrote en grote ondernemingen binnen de EU zich moeten voorbereiden op nieuwe rapportageverplichtingen. De CSRD vereist gedetailleerde rapportages over hoe bedrijfsactiviteiten impact hebben op sociale en milieuaspecten, evenals informatie over hoe de onderneming omgaat met duurzaamheidskwesties.

Het doel van de CSRD is om transparantie te vergroten en investeerders, consumenten en andere belanghebbenden te voorzien van betrouwbare en vergelijkbare informatie over duurzaamheidsprestaties. Dit markeert een belangrijke verschuiving in hoe bedrijven rapporteren over hun impact op de samenleving en het milieu, en stimuleert tegelijkertijd de transitie naar een duurzamere economie.

Zoekt u een gedetailleerde jaarlijkse rapportage van de milieu-impact van de relatiegeschenken en promotieartikelen die u aanschaft voor uw CSRD-rapportage? Overweeg dan Tiger Concept. Wij bieden uitgebreide rapportages aan om u te ondersteunen bij uw duurzaamheidsinspanningen. Gelieve vooraf aan te geven dat u van deze service gebruik wilt maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@tigerconcept.nl of bellen naar 030 2600400.

banner treebytreen green eng 1536x320

Bekijk en bestel onze specials

Bezoek onze webshop en bestel direct jouw producten

CSRD wetgeving, voor welke bedrijven verplicht vanaf 2024

I am a button