Statiegeld op promotionele PET flessen

Zoals je vast al uit de media vernomen hebt gaat er het één en ander veranderen in de (fris)drankenindustrie in Nederland. De belangrijkste wijziging is de invoering van statiegeld op kleine PET flessen water en frisdranken. Was statiegeld voorheen alleen voorbehouden aan de 1,5 liter flessen, zal dit vanaf 01 juli 2021 ook gelden voor kleinere verpakkingen. De hoogte van het statiegeld is vastgesteld op € 0,15 per flesje.

Dit betekent dat u vanaf 01 juli  € 0,15 meer zullen gaan betalen per flesje. Naast het statiegeld komen er helaas ook prijsstijgingen in de vorm van een ‘afvalbeheersbijdrage’ welke door alle producenten betaald zal moeten gaan worden. Hoe hoog deze gaat uitvallen is nog niet exact bekend.

Het goede nieuws hieromtrent is dat u nu helemaal geen reden meer hebben om geen promotionele actie met flesjes water met een eigen label te doen, zeker gezien het feit dat niet alleen alle flesjes van 100% R-Pet gemaakt zijn, maar door het statiegeldsysteem vrijwel zeker allemaal hergebruikt zullen gaan worden. Win-winsituatie dus!

Wat wel heel belangrijk is om te weten, is dat elke opdracht die u vóór 01 juli 2021 bij ons indienen nog zonder statiegeld geleverd mag worden. Dus als jouw klant van plan is een actie te gaan doen met eigen flesjes water, zorg dan dat ie de opdracht z.s.m. ingeeft en het artwork goedkeurt voor 01 juli a.s. (!)

Mocht je nog vragen hebben dan horen wij dat graag van je. info@tigerconcept.nl of 030 2600 400
Of kijk in onze online shop

duurzame ECO leverancier relatiegeschenken

banner treebytreen green eng 1536x320

Bekijk en bestel onze specials

Bezoek onze webshop en bestel direct jouw producten

Statiegeld op promotionele PET flessen

I am a button