Co2 Neutraal producten

Introduceer een groene touch in uw promotie met onze 100% CO2-5 gift 0 procent foodprint, 100 procent impact kleinneutrale bedrukte geschenken. Voor elk geschenk dat u bestelt, zetten wij ons in om de klimaatimpact te compenseren door bomen terug te brengen. Hierdoor wordt niet alleen de voetafdruk van het geschenk zelf gecompenseerd, maar draagt u ook actief bij aan een duurzamere toekomst. Kies voor geschenken die niet alleen uw merk, maar ook onze planeet versterken! Alle geschenken vermeld op deze pagina compenseren we 100%. Hoe? Kijk onder aan deze pagina! Of bel 030 2600 400

Bestel hier direct in onze online shop

 

100% CO2 Neutrale Bedrukte Relatiegeschenken

Elk geschenk dat je geeft, heeft een verhaal. Bij ons wordt dit verhaal een symbool voor duurzaamheid en zorg voor de planeet. Wij zijn trots om onze bedrukte relatiegeschenken 100% CO2-neutraal te leveren. Hoe we dat doen? Het antwoord is even simpel als impactvol: voor elk verkocht relatiegeschenk brengen wij bomen terug.

Waarom Bomen?
Bomen absorberen CO2 uit de atmosfeer, waardoor ze fungeren als natuurlijke klimaatcompensators. Door bomen terug te brengen, compenseren we niet alleen de CO2-uitstoot die ontstaat tijdens de productie, maar ook het transport en de distributie van onze geschenken.

Jouw Impact
Als je kiest voor onze bedrukte relatiegeschenken, kies je niet alleen voor een kwalitatief en mooi product, maar draag je ook actief bij aan een groenere toekomst. Samen maken we een verschil. Voor elke aankoop die je doet, krijgt onze planeet een beetje meer ademruimte.

Transparantie en Authenticiteit
Wij geloven in echte impact. Daarom werken we samen met gerenommeerde milieupartners om te verzekeren dat de bomen daadwerkelijk worden terug gebracht. Via een unieke code die je bij elk bestelling ontvangt, kun je zelfs de exacte locatie van de bomen volgen en het verschil zien dat jouw aankoop heeft gemaakt.

Dus de volgende keer dat je een relatiegeschenk geeft, laat het meer zijn dan alleen een cadeau. Laat het een verhaal zijn van verantwoordelijkheid, zorg en liefde voor onze planeet. Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst, één geschenk tegelijk.

Veelgestelde vragen

Wordt de CO2 van alle producten die Tiger Concept verkoopt gecompenseerd?

Nee, alleen de producten waarvan we weten hoeveel CO2 er vrijkomt tijdens de productie, verpakking, gebruik en uiteindelijke (afval)verwerking. Tiger Concept, of producent heeft de berekening van CO2 correct (laten) uitgevoerd. De producten waarvan we niet zeker weten hoeveel CO2 erbij vrijkomt, compenseren we niet. Stap voor stap berekenen we voor meer artikelen de CO2-impact. Deze producten zullen worden toegevoegd. De artikelen die nu vermeld staan op de ‘CO2-neutrale’ productenpagina, worden gecompenseerd. Twijfel je? Vraag het gewoon even na bij ons.

Hoeveel CO2 neemt een boom op tijdens zijn leven?

De geschatte totale hoeveelheid CO2 die wordt opgenomen over een periode van 20 jaar van een gemiddelde FMNR-boom is 240 kg. Het gemiddelde overlevingspercentage van de FMNR-bomen is 80%. Er wordt aangenomen dat de CO2 absorptie min of meer lineair verloopt voor de periode van 20 jaar en dat de gemiddelde FMNR-boom – wanneer deze gerehabiliteerd wordt – 1 jaar oud is.

Hoe wordt de CO2 opname berekend?

Bomen vangen koolstof op en stoten schone, zuivere zuurstof uit. Het zijn de longen van onze aarde. En door bomen terug te brengen (en te schenken), draag je direct bij aan een groeiende CO2-opname. Onze partner Justdiggit heeft in samenwerking met een gespecialiseerde externe partij een rekenmodel ontwikkeld dat de geabsorbeerde CO2 op basis van een groeimodel kan inschatten. Het model houdt rekening met gedetailleerde lokale omstandigheden en kan op die manier op het niveau van het ecosysteem tot een geverifieerde hoeveelheid CO2 komen die door de bomen wordt opgenomen. Dit is vervolgens terug te rekenen naar de CO2 opname per boom.

De geschatte totale hoeveelheid CO2 die wordt opgenomen over een periode van 20 jaar van een gemiddelde FMNR-boom is 240 kg. Het gemiddelde overlevingspercentage van de FMNR-bomen is 80%. Er wordt aangenomen dat de CO2 absorptie min of meer lineair verloopt voor de periode van 20 jaar en dat de gemiddelde FMNR-boom – wanneer deze gerehabiliteerd wordt – 1 jaar oud is.

Dit stelt ons in staat om de CO2-afvang over de levensduur en tot op heden van alle FMNR-bomen te schatten. Deze methode geeft een nauwkeurige schatting van de koolstofvastlegging genomen over grote groepen bomen.

Hoe wordt de CO2 voetafdruk van geschenken gecompenseerd

De CO2 voetafdruk van geschenken en producten compenseert Tiger Concept door het terug brengen van bomen. Bomen nemen CO2 op. De bomen worden in samenwerking met treebytree en Justdiggit terug gebracht in Afrika.

Hoe lang is de levertijd?

Op de offerte geven we de verwachte levertijd voor uw opdracht. Na het plaatsen van de opdracht wordt uw opdracht ingepland bij de productie en kunnen we een specifiekere levertijd geven. De levertijd is altijd indicatief. Vertraging in productie of tijdens transport of bij douane is buiten onze macht.
Heeft u een deadline? Communiceer het duidelijk naar ons, zodat we hier extra rekening mee kunnen houden.

Co2 Neutraal

I am a button